• Šalinačka bb, Smederevo
  • Radno vreme od 7 do 15H
Sertfikat Sertfikat#2 Sertfikat#3

Poludisperzije – Šta su i kako se koriste?

Poludisperzije

Poludisperzije podariće vašim zidovima svežinu.

Često sjajna dekoracija u domu ne zahteva mnogo novca, niti angažovanje profesionalaca. Sve što vam je potrebno jeste malo vremena i kreativnosti. Upravo takve karakteristike krase boje za zidove.

Farbanje zidova je najlakši način da domu ili kancelariji podarite novi, drugačiji izgled. Od unošenja svetlosti, pa do davanja širine – boje na zidovima čine da prostor odiše harmonijom i skladom. Ujedno unose dašak elegancije podižući čitav enterijer na sasvim novi nivo.

Da boje na ziovima imaju neverovatnu moć potvrđuje i činjenica da mogu da utiču na naše raspoloženje. Tako, na primer, narandžasti tonovi imaju pozitivan efekat na psihu. Žuta boja podstiče aktivnost i komunikaciju, zelena kreativnost, a plava deluje opuštajuće.

Međutim, pre nego što se zaputite u izbor prave nijanse morate da odredite kakvu vrstu boje, tj. premaza želite.

Kompanija EING vam otkriva prednosti poludisperzije.

Šta su poludisperzije?

Poludisperzije predstavljaju ekološku vrstu boje nastale od disperzije, smanjivanjem sadržaja svih komponenti. Samim tim imaju nižu cena, a odlične perfomanse. Karakteriše ih, pre svega, visoka pokrivenost i paropropusnost. Takođe, otporne su na suvo brisanje, te zidove njima ofarbane možete lako održavati.

S obzirom da imaju izuzetnu belinu ,možete dodati koncentrat tonera. Tako ćete na jednostavan način dobiti nijasnu koju želite da imate u svom prostoru. Imajte u vidu da se zbog smanjene količine pigmenta mogu tonirati samo u svetlijim boja.

Poludisperzije

Ova vrsta boje se lako nanosi tako da vam nije potrebno veliko iskustvo u farbanju. Dok nizak sadržaj lako isparivih organskih materija garantuje da rad sa njom neće narušiti vaše zdravlje.

Poludisperzije su namenjene za zaštitu i dekoraciju unutrašnjih zidnih i plafonskih površina. Posebno su pogodne za česta renoviranja i promene boja. Možete ih koristiti na svim vrstama tvrdih, mineralnih i suvih podloga, kao i na vlaknocemetnim pločama, gipsu i betonu. Odlične su i za farbanje površina koje su prethodno tretirane disperzionim bojama. Takođe se koriste i za prekrivanje neravnina, jer imaju grublju teksturu.

Kako se koriste poludisperzije?

Pre nego što krenete u nabavku poludisperzije i tonera željene boje morate da odredite količinu koja vam je potrebna. Stručnjaci savetuju da kvadraturu doma ili poslovnog prostora pomnožite sa 3,5 kako biste znali za koliku kvadraturu vam je potreban materijal. Ukoliko su plafoni viši od standardnih broj kvadrata morate da pomnožite sa 4.

Sledeći korak jeste priprema zidova za nanošenje poludisperzije. Površina zidova mora biti suva, čista, bez prašine, vodorastvornih soli, masti i ostalih nečistoća.

Ako su u pitanju već farbani zidovi, morate mehanički da otklonite tragove stare boje. Obavezno poravnajte sve neravnine masom za gletovanje. Novi zidovi ne zahtevaju popravke, te je potrebno samo da budu suvi i čisti.

Poludisperzije možete nanositi četkom, valjkom ili mašinom za špricanje. Ukoliko ne želite ručno da ih tonirate, u farbarama postoji kompjutersko mešanje boja.

Poludisperzije

Boja se nanosi u 2 sloja u razmaku od 6 sati, odnosno nakon sušenja premaza. Pri čemu za prvi sloj poludisperziju možete razrediti vodom do 40 odsto, a za drugi sloj do 25 odsto.

Kompanija EING se bavi bavi proizvodnjom procesne opreme u oblasti rudarstva i građevinarstva. U njenoj bogatoj ponudi mešalica možete pronaći i disolver koji je namenjen za poludisperzije, ali i za druge tečne materijale za završne radove u građevinarstvu, kao što su disperzije, farbe, tečne građevinske podloge…

 

 

Оставите одговор

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Hi, How Can We Help You?
sr_RSSerbian