• Šalinačka bb, Smederevo
  • Radno vreme od 7 do 15H
Sertfikat Sertfikat#2 Sertfikat#3

Proizvodnja procesne opreme

Proizvodnja procesne opreme vrši se za različite sfere industrije – od prehrambene do građevinske industrije.

Procesna oprema je oprema koja se koristi za određene vrste procesa proizvodnje. Kada spomenemo ovaj naziv, pre svega mislimo na automatske linije i postrojenja, koja će omogućiti kontinuiranu proizvodnju, preradu i pakovanje.

Koristeći procesnu opremu, jedno preduzeće automatizuje svoje poslovanje i ubrzava proces proizvodnje i distribucije do krajnjih korisnika. Iz tog razloga, proizvodnja procesne opreme je veoma važan aspekt.

Proizvodnja procesne opreme za građevinsku industriju

Građevinska industrija je jedna od najvećih industrija koja koristi procesnu opremu, za nesmetano odvijanje svih radova.

Proizvodnja procesne opreme za građevinarstvo pre svega podrazumeva određene vrste mešalica za razne materijale.

Planetarna mešalica služi za mešanje polutečnih materijala i ima veoma visok stepen homogenizacije materijala. U građevinarstvu se koristi za mešanje fasada na akrilnoj bazi.

Protivstrujna mešalica služi za umešavanje vrsta mešavina za završne radove u građevinarstvu. Uz pomoć ove mešalice uspešno se mogu umešati glet mase, lepkovi za pločice ili stiropor, suvi fasadni materijal ili mašinski malter.

Za završne radove u građevinarstvu i umešavanje tečnih materijala najčešće se koristi disolver mašina. Kako bi se adekvatno umešale disperzije, poludisperzije, farbe ili tečne građevinske podloge biće vam neophodna upravo disolver mešalica.

Kada govorimo o pripremi materijala za građevinarstvo, ne možemo a da ne spomenemo klasifikatore, odnosno dehidratore. Ove mašine efikasno će pripremiti pesak koji se koristi u građevinarstvu. Spiralni klasifikator je veoma efikasna mašina za pranje, odmuljavanje i oceđivanje peska za pravljenje betona asfalta. Uz pomoć nje se uspešno odvajaju nečistoće od peska i nepoželjnih čestica.

Pored ove procesne opreme za građevinarstvo, u kompaniji EING možete pronaći mnoštvo druge, neophodne opreme za građevinske radove i preduzeća.

Proizvodnja procesne opreme za pakovanje u raznim sferama industrije

Proizvodnja procesne opreme za pakovanje u savremenom, tehnološkom dobu je dostiže svoj vrhunac. Sve veći broj preduzeća u raznim industrijama automatizuje načine pakovanja proizvoda, kako bi se ubrzala proizvodnja i distribucija.

Tako danas postoje različite vrste pakerica, za različite teksture proizvoda. Naprimer, pužna pakerica se koristi za pakovanje zrnastih, ali i praškastih materijala. Ova pakerica obavlja posao za koji je namenjena u svega nekoliko sekundi.

Za građevinske radove, najčešće se koristi turbinska punilica. Namenjena je za punjenje u papirne ili plastične ventil vreće praškastim ili sitnozrnastim materijalima – cementom, malterom, ugljenom prašinom i slično.

Za pakovanje granulastih i zrnastih materijala u raznim sferama (prehrana, građevina, hrana za kućne ljubimce) koristi se automatizovana pakerica za odmeravanje i punjenje u PVC ambalažu ili kartonske kutije. Za potpuno automatizovanu proizvodnju, ona može biti opremljena i sistemom za automatsko dodavanje ambalaže.

Mašina za obmotavanje streč folijom je jedna od najspecifičnijih mašina. Iako zahteva manuelno prikačivanje folije, ona će automatski obmotati streč foliju oko proizvoda. Potrebno je pozicionirati paletu na pokretno postolje, prikačiti foliju i pritisnuti dugme Start. Ostalo će odraditi sama mašina. Kada se završi proces, neophodno je pritisnuti taster Stop i ručno iseći foliju.

Gde pronaći kvalitetnu procesnu opremu za razne industrijske sfere?

Preduzeće EING – Doo Smederevo je osnovano pre 29 godina i nudi vam najkvalitetniju procesnu opremu. Pre svega, preduzeće se bavi proizvodnjom procesne opreme u oblasti rudarstva i građevinarstva.

Dugogodišnje iskustvo i savremena oprema kojom se koristimo pružaju vam garanciju kvaliteta. Naše preduzeće nastoji da zadovolji potrebe kupca i da izađe u susret i najzahtevnijim klijentima. Kvalitetna procesna oprema, poštovanje rokova isporuke i pouzdanost naše firme čine nas vašim najboljim saveznikom u automatizovanju procesa proizvodnje vašeg preduzeća.

Osim gore navedenih mašina i procesne opreme, u našoj ponudi nalaze se i dozatori, vibraciona sita, razne vrste transportera i sekundarnih drobilica, kao i sistemi zatvarača i otprašivanja.

Za više informacija o uslugama i proizvodima koje vam nudimo, u svakom trenutku nas možete kontaktirati.

Hi, How Can We Help You?
sr_RSSerbian